tag:blogger.com,1999:blog-8077941219625378881.post8356379602402515002..comments2024-02-24T20:29:35.237+01:00Comments on MOJE WŁOSKIE IMPRESJE : Torta di ricotta. Deser z włoskiego produktu mleczarskiego Bozena Baranhttp://www.blogger.com/profile/08334593846854267522noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8077941219625378881.post-10430080285798357432016-02-25T14:25:24.166+01:002016-02-25T14:25:24.166+01:00Ricotta wpisana jest w dietę alergików, nie uczula...Ricotta wpisana jest w dietę alergików, nie uczula, bo nie zawiera głównego serowego białka- kazeiny. Serdecznie pozdrawiam. Bozena Baranhttps://www.blogger.com/profile/08334593846854267522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8077941219625378881.post-72480926141893143282016-02-25T14:05:43.427+01:002016-02-25T14:05:43.427+01:00Można ricotte zastąpić twarogiem, różnica w smaku ...Można ricotte zastąpić twarogiem, różnica w smaku prawie niedostrzegalna, ta zamiana produktów mleczarskich ma istotne znaczenie jedynie dla alergików, ricotta nie uczula. Bozena Baranhttps://www.blogger.com/profile/08334593846854267522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8077941219625378881.post-626154087301330702016-02-23T21:40:45.396+01:002016-02-23T21:40:45.396+01:00No proszę, to ja sobie taki sernik mogę zrobić! ...No proszę, to ja sobie taki sernik mogę zrobić! Ricotta jest jedynym krowim serem, po którym nie drapię się i nie wyglądam jakbym przebiegła przez pokrzywy :DDDDDD Pysznie! Dziękuję! bajerowicz@o2.plhttps://www.blogger.com/profile/16493309807982138239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8077941219625378881.post-1197041543672163372016-02-09T20:28:19.544+01:002016-02-09T20:28:19.544+01:00Szkoda, że nie mam gdzie kupić Ricotty .....chętni...Szkoda, że nie mam gdzie kupić Ricotty .....chętnie bym taki deser przyrządziła.....doskonały bo lekki....natannahttps://www.blogger.com/profile/12203788017700784255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8077941219625378881.post-79937158939565979892016-01-07T17:52:00.684+01:002016-01-07T17:52:00.684+01:00Trzeba jednak czytać informacje na opakowaniu, bo ...Trzeba jednak czytać informacje na opakowaniu, bo jedynie oryginalna włoska ricotta produkowana jest z serwatki, inne są z dodatkiem mleka. Bozena Baranhttps://www.blogger.com/profile/08334593846854267522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8077941219625378881.post-76593356313419336942016-01-06T12:23:17.602+01:002016-01-06T12:23:17.602+01:00A sporo osób właśnie na kazeinę jest uczulonych wi...A sporo osób właśnie na kazeinę jest uczulonych więc Ricotta to dobre wyjście. Znowu narobiłaś mi apetytu na taki wyśmienity deser - sernik, oj dawno nie jadłam więc kto wie czy sie w najbliższe dni nie zabiorę za niego?<br />Pozdrawiam serdecznie :)Wildrosehttps://www.blogger.com/profile/06182244199573062740noreply@blogger.com